Vypredané
/ /

0,00 

EAN: 8586025955621
Nie je na sklade.

-

Popis

Magnézium malát je dobre vstebateľnou formou horčíka v chelátovej väzbe, ktorá sa podieľa na optimálnej činnosti svalov a pritom pomáha znížiť vyčerpanie a únavu 

Magnézium malát je jednou z účinných foriem horčíka, ktorá sa pýši svojou skvelou vstrebateľnosťou. Ide totiž o chelátovú zlúčeninu horčíka a kyseliny jablčnej, čo zaisťuje jej dobrú dostupnosť pre organizmus. 

 

Horčík je esenciálnou minerálnou látkou, ktorú naše telo potrebuje pre správny chod nespočetného množstva fyziologických procesov. Podieľa sa napríklad na optimálnej činnosti energetického metabolizmu, ktorý sa stará o premenu energie v organizme. Tá prebieha pri každodenných činnostiach aj počas športových aktivít. Rovnako prispieva k správnej činnosti svalov aj normálnej syntéze bielkovín, a tak by nemal chýbať v suplementácii žiadneho športovca. Aktívni ľudia ho ocenia aj vďaka tomu, že sa podieľa na správnej elektrolytickej rovnováhe. To je podstatné napríklad pri vytrvalostných a intenzívnych športoch, kedy strácame elektrolyty potením. 

 

Magnézium malát je však užitočný aj pre bežných ľudí, ktorí síce aktívne nešportujú, ale stále sa chcú starať o kvalitu svojho zdravia. Je totiž súčasťou mnohých nervových procesov a podieľa sa tak na normálnej funkcii nervovej sústavy aj psychickej činnosti. Rovnako zohráva úlohu v procese delenia buniek a prispieva aj k udržaniu normálneho stavu kostí a zubov. Ľudia s fyzickou aj psychickou záťažou tiež ocenia jeho podiel na znížení miery únavy a vyčerpania. 

 

Kyselina jablčná vo forme malátu, ktorá je naviazaná na horčík, je pritom v organizme dôležitou súčasťou Krebsovho cyklu. Ten je v tele nevyhnutný pre premenu energie a živín. 

 

Táto chelátová forma horčíka je skvelá pre športovcov aj bežných aktívnych ľudí, ktorí dbajú o kvalitu svojho fyzického aj psychického zdravia. Ocenia ho aj tí, ktorých deň je plný mentálne náročných aktivít. Magnézium malát je tak všeobecne skvelý pri celkovej starostlivosti o zdravie a vitalitu organizmu.

 

Magnézium malát a jeho výhody

  • účinná forma horčíka
  • zlúčenina horčíka a kyseliny jablčnej
  • podieľa sa na optimálnej činnosti energetického metabolizmu 
  • prispieva k správnej činnosti svalov 
  • podieľa sa na syntéze bielkovín 
  • zúčastňuje sa na normálnej elektrolytickej rovnováhe 
  • podieľa sa na optimálnej činnosti nervovej sústavy a psychiky
  • prispieva k udržaniu normálneho stavu zubov a kostí 
  • podieľa sa na znížení miery únavy a vyčerpania 
  • je vhodný pre vytrvalostných aj silových športovcov 
  • hodí sa aj pre bežných aktívnych ľudí 
  • hodí sa pri celkovej starostlivosti o zdravie 
  • je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov

 

Zloženie

Jablčnan horečnatý, hypromelózová kapsula, protihrudkovacie látky (stearan horečnatý, oxid kremičitý), maltodextrín, farbivo (uhličitan vápenatý).

 

Dávkovanie

Užívajte 1 kapsulu dvakrát denne.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty 2 kapsule *RI
Horčík 200 mg 53 %

*Referenčná hodnota príjmu priemernej dospelej osoby(8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Upozornenie

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Produkt nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Produkt nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu malých detí. Uchovávajte na suchom mieste mimo priameho slnečného žiarenia pri izbovej teplote.

 

Alergény

Môže obsahovať lepok, sójové bôby a mlieko.

Značky:
BabyOno (62)
BBB (26)
BIOSE (2)
BROS (1)
DOMACO (3)
Essity (143)
FAZZINI (22)
H3D (2)
MYLAN (1)
Nattou (7)
NESTLE (1)
OMRON (29)
QUIES (5)
Shummi (7)
SILCEP (3)
SOFIT (6)
Stada (1)
TOPVET (6)