Popis
Zázvorový shot je určený každému, kto chce podporiť imunitu a celkové zdravie
Zázvorový shot, tiež známy ako ginger shot, je silný koncentrát určený všetkým ľuďom, ktorí chcú podporiť imunitu, vitalitu a celkové zdravie. Zo 60 % ho tvorí zázvorová šťava, ktorá mu dodáva ostro štipľavú chuť. Vyhľadávajú ho najmä ľudia, ktorí sa necítia dobre alebo chcú podporiť organizmus v chladnejšom období, keď všetci okolo kýchajú a smrkajú. Rovnako tak je populárny aj u ľudí, ktorým zvykne byť zle od žalúdka. Výraznú chuť shotu potom ešte podčiarkne kyslý citrón, ktorý dokáže perfektne doladiť každý nápoj.
Na zjemnenie celkovej chuti sme k zázvoru pridali aj kokosovú vodu a chýbať nemôže samozrejme ani med, ktorý shot príjemne osladí. Navyše je ale populárny aj pre svoj obsah blahodarných zložiek. Vďaka tomu ľahko doplníte množstvo prospešných látok a podporíte zdravie aj vitalitu. Koncentrovanú chuť si najlepšie užijete, keď shot nezapijete inou tekutinou. Pokiaľ je na vás veľmi silný, môžete si ho zaliať napríklad horúcou vodou a piť miesto čaju, čo sa hodí najmä v zimných mesiacoch. V lete si ho môžete zmiešať s ľadovou vodou alebo džúsom a vytvoriť tak osviežujúci drink. Rovnako si z neho môžete nechať zamraziť aj ľadové kocky, ktoré potom pridáte do pitia. Tak na zdravie!
Zázvorový shot a jeho výhody
- tvoria ho len štyri prírodné suroviny
- obsahuje šťavu zo zázvoru a citrónu
- v zložení nechýba ani kokosová voda s medom
- podporí celkové zdravie a vitalitu
- je vo forme praktického shotu
- má výraznú chuť
- skvele chutí sám aj zaliaty horúcou vodou ako náhrada čaju
- môžete si ho zmiešať s ľadovou vodou, a vytvoriť tak osviežujúci nápoj
Cold press technológia odšťavovania
Pri technológii cold press sa ovocie alebo zelenina lisuje, takže nejde o odšťavovanie v pravom slova zmysle. Využíva sa hydraulický lis, ktorý vďaka tlaku pomaly a systematicky odšťavuje. Pri procese nevzniká žiadne teplo, ktoré vzniká pri použití rotačných čepelí. Keďže teplo likviduje citlivé enzýmy, nutričné látky, ale aj prirodzenú chuť a farbu, je pri odšťavovaní nežiaduce. Pri použití čepelí sa do produktu dostávajú aj nežiaduce zvyškové vlákna. Cold press je jediná technológia odšťavovania, pri ktorej sa využíva celý potenciál surovín a vzniká minimum odpadu. Počas studeného lisovania sa do šťavy nedostáva žiadny vzduch. Šťava sa nenašľaháva, nevzniká žiadne teplo a vďaka tomu zostávajú všetky živiny, minerály a enzýmy v šťave. Pri výrobe sa nepoužívajú konzervanty, finálny produkt je teda charakteristický svojim čistým zložením.
Zloženie
Za studena lisovaná zázvorová šťava 60 %, med 20 %, citrónová šťava 12 %, kokosová voda 8 %.
Dávkovanie
Konzumujte kedykoľvek počas dňa podľa chuti.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 1 dávka (50 ml) |
---|---|
Energetická hodnota | 157 kJ / 38 kcal |
Tuk | 0,15 g |
z toho nasýtené | 0 g |
Sacharidy | 9,5 g |
z toho cukry | 9 g |
Proteín | 0,2 g |
Soľ | <0,01 g |
Upozornenie
Šetrne pasterizované. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením.